Fiscaal advies

Bent u voldoende op de hoogte van al uw fiscale (on)mogelijkheden? De boekhoudings en fiscaal adviseurs van Berley International bieden uitkomst. Wij signaleren, adviseren en denken met u mee. Wij attenderen u op fiscale ontwikkelingen die voor u van belang (kunnen) zijn. In overleg met u bekijken we hoe u fiscaal de optimale situatie kunt bereiken, rekening houdend met uw wensen en persoonlijke situatie. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we ook voor u procederen bij o.a. de rechtbank, het Gerechtshof en de Hoge Raad.

Onze werkwijze

Tijdens een persoonlijk gesprek inventariseren wij de fiscale aspecten die bij u spelen. In aansluiting hierop krijgt u van ons een passend advies, schriftelijk, elektronisch dan wel mondeling. Vervolgens helpen wij bij het maken van uw keuzes en het uitvoeren hiervan.


Breed klantenbestand

Berley International werkt zowel voor ondernemers als voor particulieren, directeur-grootaandeelhouders, besloten vennootschappen (en andere rechtspersonen) en non-profitinstellingen. Berley International heeft een groot nationaal en internationaal netwerk van specialisten, waardoor we u ook in internationale verhoudingen kunnen adviseren.


Gevarieerde vragen


Klanten komen bij ons met uiteenlopende vragen. Een paar voorbeelden:

  • Ik wil mijn onderneming samen met een derde gaan drijven. Hoe kan ik dit het beste vormgeven: een vof, een bv of iets anders?
  • Ik wil een onderneming van een bv overnemen. Zal ik de onderneming uit de bv kopen of de aandelen in de bv?
  • Ik wil mijn bedrijf of mijn bv overdragen aan een van mijn kinderen. Hoe kan ik dit fiscaal het beste inkleden?
  • Ik wil een eigen woning kopen. Hoe kan ik die het beste financieren: met eigen vermogen, een lening van een bank of een lening van de ‘eigen' bv?
  • Kan ik mijn onderneming het beste drijven als eenmanszaak, of kan ik mijn onderneming beter overdragen aan mijn eigen bv?
  • Is het zinvol een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting aan te vragen en wat zijn daar dan de gevolgen van?
  • Ik koop een nieuwe personenauto. Kan ik deze beter door de onderneming laten kopen of in privĂ©?
  • De belastingdienst wil een boekenonderzoek instellen. Waar moet ik rekening mee houden?
  • De inspecteur is afgeweken van de ingediende aangifte. Wat kan ik daar tegen doen?