Expat services

Internationaal opererende bedrijven willen om diverse redenen (tijdelijk) buitenlands personeel in Nederland detacheren. Het omgekeerde kan uiteraard ook het geval zijn: een internationaal opererend bedrijf wil een Nederlandse medewerker voor een bepaalde periode bij een buitenlandse vestiging plaatsen.

Beide groepen uitgezonden personeel (expats) hebben specifieke vragen en problemen. Zo moeten er werk- en/of verblijfsvergunningen geregeld worden, kunnen er specifieke fiscale regelingen gelden en spelen er vraagstukken op het gebied van de (sociale) verzekering. Maar de vragen hoeven niet hiertoe beperkt te zijn. Ook de salarisverwerking verdient speciale aandacht. Het begeleiden van ingekomen en uitgezonden personeel vereist specialistische kennis.

Het is meestal efficiënter om deze werkzaamheden uit te besteden. BerLey Boekhouding bemiddelt voor u in deze. Relaties van Berley International nemen de internationaal opererende werkgever deze zorgen uit handen zowel bij inkomende werknemers, als bij uitzendingen. Voor dit laatste maken wij gebruik van ons internationale netwerk, zodat onze cliënten lokale ondersteuning ter beschikking zal staan.


Kwaliteit en service


Bedrijven en hun expats vinden zo via Berley International kwaliteit, service en persoonlijke aandacht tegen een scherpe prijs. De relatie adviseurs denken en werken oplossingsgericht, praktisch en pragmatisch. Juist bij grensoverschrijdende activiteiten is zo'n generalistische aanpak van grote waarde. De relaties adviseurs richten zich niet op één enkel (fiscaal) aspect van de uitzending maar beoordelen alle fiscale-, sociale verzekerings-, juridische- en praktische aspecten in zowel Nederland als in het buitenland.

BerLey Boekhouding, en haar medewerkers begeleiden de klant bij het gehele traject. Dit begint bij het signaleren van knelpunten en loopt via adviseren, implementeren en controleren tot en met de nazorg. Wij zitten er bovenop, in nauwe samenwerking met de buitenlandse onafhankelijke adviseurs.


Brede dienstverlening op fiscaal gebied


In samenwerking met bevriende relaties helpen onze medewerkers aan een advies aan grote internationaal opererende klanten en hun expats. De advisering is gericht op grensoverschrijdende activiteiten in ruime zin en omvat begeleiding op het gebied van:


  • vennootschapsbelasting
  • omzetbelasting
  • loon- en inkomstenbelasting
  • salarisadministratie
  • sociale verzekeringsvraagstukken
  • juridische aspecten (onder meer arbeidsrecht)
  • tewerkstellings- en verblijfsvergunningen
  • pensioenvraagstukken

Expats in binnen- en buitenland

Wij werken zowel voor buitenlandse bedrijven waarvan expats in Nederland werken als voor nederlandse bedrijven die expats naar het buitenland uitzenden. Ook expats zelf schakelen Berley International in.


Overige dienstverleners

Wij zijn goed op de hoogte van het aanbod van dienstverleners in deze markt, zoals verhuisbedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen, relocation bureaus en makelaars. Derhalve kunnen wij expats ook helpen bij een objectieve beoordeling en keuze van deze dienstverleners.